Nieuwsbrief: nieuwbouwwoning (vervolg)

Hallo iedereen,

Ondertussen zijn we klaar met het indelingsplan van de woning en is het plan verder uitgewerkt door het architectenbureau vanlieropcuypersspierings architecten ( www.vanlieropcuypersspierings.nl ). In deze nieuwsbrief vertel ik wat meer over de woonkamer en het zwembad/ fitnessgedeelte.

 

 

De woonkamer ligt ongeveer 2,5 meter boven het maaiveld en is omringd door glas. Dit gaat voor een schitterend uitzicht zorgen over de tuin. Om gezelligheid in de zithoek en het eetgedeelte te creƫren hebben we een doorkijkhaard centraal in de woonkamer geplaatst. Deze zal op maat gemaakt worden door Boley ( www.boley.nl ) en worden uitgevoerd in staal. Om het horizontale lijnenspel niet te breken heb ik een ladesysteem aan de zijkant ontworpen. Op deze manier is er bergruimte voorzien zonder dat er een naad in het midden van de wand moet komen voor draaideuren.

Ook vanuit de keuken kijkt men op de haard en heeft men altijd zicht op de tuin, het zitgedeelte en de eettafel bij de open haard. Voor het gemak hebben we een grote bar aan het eiland van de keuken geplaatst waar comfortabele barkrukken bij geplaatst worden. De keuken wordt strak, heel strak. De rvs-kastenwand gaan we van zwarte apparatuur voorzien. Het eiland en de bar zullen waarschijnlijk in witte Corian uitgevoerd worden, de deurpanelen in hoogglans wit gelakt. De rugzijde van het eiland wordt een soort meubel op maat voorzien van mooie decoratie.

Het zwembad en het fitnessgedeelte worden een verhaal apart. Hier vloeien exterieur en interieur in elkaar over door het vele glas. Daarnaast laten we de landmuur, die in de tuin staat gemetseld van grove platte leistenen, in het interieur terugkomen als muur tussen het douchegedeelte en de infrarood sauna. Deze sauna wordt voorzien van grote glazen wanden zodat men niet ‘opgesloten’ zit. Het glas kan elektronisch gematteerd worden indien privacy gewenst is.

In het zwembad zitten verschillende niveauverschillen in de vloeren en plafonds. Samen met de verlichting moeten deze voor mooie architectuur, spanning en sfeer gaan zorgen . Achter de grote sierpotten met vetplanten heb ik vloerspots getekend, deze gaan een mooi schaduwspel tegen het plafond projecteren. Up-down lichters, onderwaterspots en naadloze inbouwverlichting zorgen voor de praktische en nodige sfeerverlichting.

De tot het plafond betegelde wanden lopen tot op de bodem van het zwembad door, het water klotst hier tegen de wanden aan vergelijkbaar met het water bij de rotsen in de zee. De jacuzzi grenst aan het zwembad, wordt op maat gemaakt en vervaardigd met de zelfde tegels als de vloeren van het zwembad en de fitnessruimte. De tuingerichte bank in de jacuzzi heb ik in een positie getekend als de bekende Le Corbusier ligstoel om zo ultiem te kunnen relaxen en te kunnen genieten van het mooie uitzicht.

Natuurlijk mogen jullie deze nieuwsbrief weer doorsturen naar geĆÆnteresseerden, als u deze nieuwsbrief via via ontvangt en u deze in de toekomst wilt blijven ontvangen, graag een berichtje met uw motivatie sturen naar info@bartvanwijk.be

De vorige nieuwsbrief over dit project is te bekijken op mijn site: www.bartvanwijk.com onder nieuws. Bedankt voor de leuke reacties die ik regelmatig binnenkrijg en voor de waardevolle professionele respons op mijn nieuwsbrieven, super! Met vriendelijke groet, Bart van Wijk.

Scroll naar boven