Nieuwsbrief: de broers Van Steenberghe

Danny van Steenberghe uit Zottegem (België) benaderde me voor het inrichten van een nieuwbouw appartement. Daarnaast ben ik ook een nieuwbouw appartement voor zijn broer, Steven van Steenberghe, in te richten.

In het appartement van Danny moest nog een indelingsplan voor de muren gemaakt worden, bij Steven stonden de ruwbouw- binnenmuren al in de enorm-grote ruimte. Steven plaatst nieuwbouwwoningen (www.svsbouw.be). Het appartement is boven op zijn bedrijfspand gezet. Een paar muren zijn verwijderd, een paar erbij gezet, volgens onze nieuwe plan.

In deze nieuwsbrief ga ik iets meer vertellen over de keukens. In het plan van Danny loopt de kastenwand in de entreehal door in de keuken waar de apparatuur in komt. We hebben een ruimte van 50 cm boven de kastenwand open gelaten. Door led-verlichting op deze kastenwand te monteren kunnen we het plafond hier indirect oplichten. In de woonkamer komt een kastenwand van hetzelfde materiaal tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte maar dan met een opening van 50 cm aan de onderzijde. Dit geeft een speels en ruimtelijk effect. Door indirecte verlichting aan de onderzijde te monteren lijkt de kastenwand nog meer te gaan zweven. Het eiland van de keuken staat centraal in het appartement. Het spoelgedeelte komt in een natuurstenen blok dat op de grond staat (op de presentatietekening staat het blok nog in RVS getekend). De kookplaat wordt in een soort tafelblad gemonteerd wat hier los op lijkt te liggen. Dit tafelblad kan tevens als bar gebruikt worden. Door dit ontwerp kijkt men vanuit het woon- en eetgedeelte nooit tegen kasten aan, waardoor de keuken, meer een soort meubel wordt. Op de onderstaande foto een voorbeeld van een eerder grealiseerd ontwerp. Daaronder het ontwerp van Danny.

De ruimte voor de keuken van Steven is enorm groot. Hierin heb ik een keukeneiland van 3,6 meter in geplaatst. Het werkblad is een blok steen van 3 meter lang en ongeveer 20 cm hoog. Dit blok leggen we op een meubelkastenwand, die overloopt in een tafel. Deze lijkt hieraan vast te zitten maar de tafel kan ook los in de ruimte gezet worden. Als de tafel tegen de losstaande tafel van 1×1 meter gezet wordt krijgen we een tafel die even lang is als het eiland.
In een nis van de hoge kastenwand komt het werkblad van de zelfde breedte en hoogte weer terug. Om deze hoge kastenwand heen monteren we MDF-panelen in dezelfde kleur als de muren. Op deze manier lijkt de hoge kastenwand in de muur verzonken te zijn. Indirecte verlichting komt van achter de kastenwand uit wat voor een mooi effect gaat zorgen. In de muur tussen de keuken en de slaapkamer komen sleuven. Deze sleuven zorgen, samen met de armaturen van Kreon, voor een architectonisch karakter in de ruimte. In twee sleuven komen de Dolma’s van Kreon (schitterend!), de andere twee sleuven worden voorzien van glas en zorgen voor een ruimtelijk effect naar de slaapkamer toe. Ik houd jullie op de hoogte betreffende deze twee projecten.

Natuurlijk mogen jullie deze nieuwsbrief weer doorsturen naar geïnteresseerden, als u deze nieuwsbrief via via ontvangt en u deze in de toekomst wilt blijven ontvangen, graag een berichtje met uw motivatie sturen naar info@bartvanwijk.be

Graag weer jullie reactie en groet, Bart van Wijk
www.bartvanwijk.com

Scroll naar boven