Nieuwsbrief 5

Hallo iedereen.

Het definitieve plan staat op papier. Ik heb het plan volledig opnieuw uitgetekend. Het ontwerp lijkt veel op het eerste concept maar toch zijn alle afmetingen veranderd. De woonkamer is iets langer en smaller geworden waardoor ik de keukenruimte iets breder kon maken om meer ruimte rond het keukeneiland en de zithoek in de woonkamer te krijgen. Daarnaast heb ik deze keer goed naar de opbouw van de woning gekeken in verband met eventuele aanpassingen van de woning in de toekomst. Zo is er nu een plaats voorzien voor een lift en kunnen er extra kamers gecreëerd worden onder het zwevende gedeelte van de woning zonder al te veel constructieve aanpassingen.

 

 De totale oppervlakte van het interieur is nu 195 m². In België liggen de prijzen per m² zonder toeters en bellen rond de 750 euro voor afgewerkte gedeeltes en rond de 250 euro per m² voor onafgewerkte gedeeltes zoals garages, bergingen en balkons. (bron www.habitos.be) Dit zou in ons geval betekenen dat de woning in totaal 185,000 euro zou gaan kosten. Door de constructie en de vele oversteken zal dit bedrag aanzienlijk hoger liggen. Ik hoop wel dat de snelle bouwtijd de kostprijs sterk zal verminderen. (traditioneel metselwerk neemt ongeveer 22% van de totale kosten in beslag) Als de prijs ver boven ons budget ligt kan ik de bovenverdieping verplaatsen naar onder het zwevende gedeelte van de woning. Daarom informeer ik eerst bij bouwbedrijven wat zij binnen ons budget kunnen realiseren voordat ik de bouwaanvraag in bij de gemeente indien.

 

Natuurlijk mogen jullie deze nieuwsbrief weer doorsturen naar geïnteresseerden, als u deze nieuwsbrief via via ontvangt en u deze in de toekomst wilt blijven ontvangen, graag een berichtje met uw motivatie sturen naar info@bartvanwijk.be

De vorige nieuwsbrieven over dit project zijn te bekijken op mijn vernieuwde site: www.bartvanwijk.com
Graag weer jullie reactie en groet, Bart van Wijk
 

Scroll naar boven