Nieuwsbrief: Appartement aan Zee

Hallo iedereen, er staat een nieuw project op mijn site.

Dit keer een klein project, een verbouwing van een klein appartement aan zee. Op de plattegronden kunnen jullie de voor- en na situatie zien. Het was een grote uitdaging om van dit kleine appartement een ruimtelijk geheel mogelijk te maken. Daarnaast heb ik getracht er een spannend architecturaal verhaal van te maken door het gebruik van mooie aslijnen en doorzichten.

Door de woonkamer op de positie van de oude slaapkamer te zetten en de keuken te verplaatsen naar de glas-zijde kunnen mijn opdrachtgevers nu continu genieten van het mooie uitzicht over de zee. De grote slaapkamer aan de glas/ zee kant hebben we verplaatst naar achter in het appartement.

Voor-na1

Om de ruimtelijkheid sterk te vergroten heeft hebben we verschillende oplossingen bedacht. Er is een grote opening gemaakt in de oude muur van de slaapkamer zodat de volledige breedte van het appartement één open ruimte geworden is. De Keuken zweeft boven de grond waaronder de houten vloer tot aan de wand doorloopt. Deze houten vloer loopt als wand door tot tegen het plafond waar achter een stalen frame verborgen zit. Hier is de keuken aan opgehangen. De houten wand loopt tot achter in het appartement van de slaapkamer door, onderbroken door een glazen wand. Op deze manier ontstaat er een grote ruimtelijkheid en kunnen de opdrachtgevers vanuit hun bed ook weer genieten van het mooie uitzicht over de zee. Er is een tweede kleine slaapkamer gecreëerd voorzien van een stapelbed voor de kinderen. De wand van de buitenkant van deze slaapkamer is volledig bekleed met een spiegel. De pilaren die ontstaan zijn door de grote uitsparing lijken nu door te lopen in de spiegelwand.

Presentatie

In deze spiegelwand zijn verlichtingselementen geïntegreerd, deze geven een indirecte verlichting richting het plafond. Samen met de up-lighters op de pilaren wordt het plafond mooi opgelicht en lijkt het plafond visueel hoger te zijn. Het verlichtingsverhaal neem ik altijd vanaf het begin mee. Op deze manier kunnen muren, plafonds, wanden en vloeren aangepast worden aan het verlichtingsplan. In dit plan wordt de volledige glaswand vanuit het plafond indirect opgelicht wat ook weer de ruimtelijkheid versterkt. Om de diepte van het appartement te accentueren lopen de plafondspots boven de keuken door tot in het achterste gedeelte van het appartement. Deze armaturen lichten de volledig houten wand op. De horizontale nerfrichting en de belijning van het hout geven de indruk dat de muur langer is.

Ik heb moodboard’s en kleurpresentaties gemaakt om de sfeer vast te leggen. De keuzes van harde en zachte materialen zoals glas en stof, het kleuradvies met de glans- en mat factoren en de materiaalkeuzes moeten er uiteindelijk voor zorgen dat dit appartement een thuis voor mijn opdrachtgevers wordt.

Een team van specialisten zijn betrokken bij dit project, hierbij hun gegevens:

Natuurlijk mogen jullie deze nieuwsbrief weer doorsturen naar geïnteresseerden, als u deze nieuwsbrief via via ontvangt en u deze in de toekomst wilt blijven ontvangen, graag een berichtje met uw motivatie sturen naar info@bartvanwijk.be

Een nieuw artikel over badkamers kunnen jullie bekijken via deze link: www.bartvanwijk.com/

Reacties zijn gesloten.