Nieuwsbrief: Tandartsenpraktijk Wilrijk

Hallo iedereen,
Dit keer gaat de nieuwsbrief over een inrichting van een tandartsenpraktijk in Wilrijk (Antwerpen).
Toen ik langs kwam voor een kennismakingsgesprek wist ik niet wat ik van deze opdracht kon verwachten. Achteraf gezien was het weer een opdracht vol met uitdagingen. Hoe maak je van een tandartspraktijk een architectonisch, speels en warm geheel met een professionele uitstraling?
De aannemer en leveranciers waren al bekend, mijn opdrachtgevers hebben het hele project zelf gecoördineerd. Ik werd ingeschakeld voor het ontwerp van de entree, het lichtplan, het ontwerp voor de balie en de kleur- en materiaalkeuzes. Om een maximale ruimtelijkheid te creëren is er veel met glas gewerkt, het glas zorgt daarnaast voor een zeer moderne sfeer. Om de warmte erin te houden hebben we met een lichtgrijze houtsoort, warme grijs/ groentinten en met veel indirecte warme LED verlichting gewerkt.
De receptiebalie (één van de leukste dingen om te ontwerpen) is bekleed met een lichte houtsoort en staat strak tegen de glazen wand van de entree. Uit de balie, een ‘houten kubus’ steken het witte bureau-‘blok’ en de witte langwerpige blokken voor de tijdschriften. Dit maken het geheel architectonischer en speelser.
“Bart, kun je ook een logo ontwerpen?” Vroegen ze. “Tuurlijk, zei ik, als het maar mooi moet worden”. Leuk!
Zoals altijd heb ik eerst meerdere voorstellen voor het logo op papier gezet om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Wel sterk geïnspireerd door mijn eigen logo, ontworpen door Bas Van Meel waarmee ik vanaf mijn 14de t/m mijn 20ste publiciteitstekenen in Antwerpen gevolgd heb. THX Bas!
Wat een super-opdrachten weer!

Het is een wens van me om een keertje een mooi product te mogen ontwerpen dus als iemand mij hiermee kan helpen hoor ik het graag. Dromen mag toch…….

Graag hoor ik weer jullie reacties.
Met vriendelijke groet, Bart
bbb: bijzonder by bartPortfolio: www.bartvanwijk.com/portfolio

Copyright © , All rights reserved.

Our mailing address is:

www.bartvanwijk.com

 

Scroll naar boven