Ontwerp nieuwbouw exterieur & interieur in Elst NL

←  naar portfolio –

  • Nieuwbouw Elst NL-1
  • Nieuwbouw Elst NL
  • Nieuwbouw Elst NL
  • Nieuwbouw Elst NL-1L

Deze opdrachtgevers heb ik ontmoet in een keukenwinkel waar ik regelmatig ingehuurd werd voor klanten met bijzondere wensen. Toen ik de keuken voor hen ontwierp vroeg ik bij het zien van hun nieuwbouwplannen: “Zijn jullie tevreden met het ontwerp van de woning?”.

Dit vroeg ik omdat ze zelf van ‘modern’ hielden en hun woning klassiek ontworpen was. “Nee, maar dit kan niet anders omdat omdat het een jaren 30 wijk is”, zeiden ze. Ik vroeg: “Mag ik een voorstel doen?”. Ondertussen staat er bijzondere ‘out of the box’ woning volledig naar hun wensen en de plannen lagen bij de gemeente met de vermelding dat het ook anders kan 🙂

Het is een bijzonder gebouw geworden dat de aandacht trekt in de jaren 30-wijk. De enorme vide aan de achterzijde met de hoge glaspartijen zorgt voor een zee van licht terwijl de voorzijde een soort kunst-object is geworden. Een vloer van hout loopt vanaf de voordeur dwars door de woonkamer voorzien van een giet-vloer en loopt door tot in het achterste gedeelte van de, door mij ontworpen tuin. Het houten looppad tussen de woonkamer en de keuken spiegelt zich in het plafond als een glazen loopgedeelte tussen de slaapkamers en de badkamer wat voor een sterke ruimtelijkheid en een mooie architectuur zorgt.

Vanuit de badkamer kijkt men door de vide naar beneden richting de woonkamer en richting de tuin door de hoge glazen pui.

De staalconstructie om het linker- en rechtergedeelte van de glazen hal boven te versterken ‘steken’ van het interieur door naar buiten en fungeren hier als glazen afdak aan de voorzijde en als een design-element in de achtertuin.

Tekst: Homify International

11 maart, 2017

Een indrukwekkend ontworpen huis

Dat architecten wel eens vaker met interieurarchitectuur bezig zijn (en andersom!) komt natuurlijk wel vaker voor. Maar zelden krijg je dan zo’n indrukwekkend ontworpen huis als dat van het Nederlandse Bart van Wijk Interieurarchitectuur. 

Diverse stijlen komen hier op een unieke manier bij elkaar en dat levert voor ons prachtige plaatjes op om naar te kijken. Een heerlijke vrijstaande woning met een prachtige tuin en een fraaie inrichting. Dat belooft veel goeds! Ga er daarom maar even lekker voor zitten en laat je heerlijk verbazen door dit schitterend ontworpen geheel.

Als je dit bijzondere geheel van de buitenkant bekijkt, dan moet je eerst goed nadenken in welk ‘hokje’ je het kunt plaatsen. Want welke stijl zie je hier eigenlijk? 

Dat het modern is mag duidelijk zijn, maar daarmee is het eclectische bouwwerk nog niet helemaal goed omschreven. De vormen en de gebruikte bakstenen zorgen namelijk ook voor een subtiel klassiek en landelijk randje. En de prachtige tuin doet daar nog eens een schepje bovenop. 

Let verder ook even op de zeer fraaie landelijke ligging van dit huis. En ook de vlonder in het midden mag je niet missen, want die ga je nog vaker tegenkomen!

De voordeur is ook al gelijk een element dat de aandacht trekt. Erg leuk is het luifeltje dat boven de deur is aangebracht. Het geeft gelijk iets extra’s aan de uitstraling van de gevel. Bovendien is het ook erg praktisch als de gasten in de regen moeten wachten totdat de bewoners ze binnenlaten in dit bijzondere geheel. Die vlonder die zie je hier trouwens al weer, wat is daar eigenlijk de bedoeling van?

Voor we daadwerkelijk binnen een kijkje gaan nemen, blijven we nog heel even in de tuin. Een mooie balans tussen landelijk en modern is daar gevonden. En we krijgen ook alvast een inkijkje in de woning zelf. De robuuste moderne open haard is een element dat niet te missen is en ook de fraaie serre waarin de keuken en eetkamer zijn ondergebracht, zijn ontzettend goed uit de verf gekomen.

De vlonder

De houten vlonder vormt letterlijk en figuurlijk een rode draad door en in het huis. Want die loopt namelijk helemaal door! 

In combinatie met veel glas wordt de grens tussen binnen en buiten daardoor wat vager en is er sprake van een compleet ontwerp. Hoe fijn is het dat je zelfs als het buiten koud is nog steeds het gevoel hebt één met de omgeving te zijn.

De woonkamer

De woonkamer in dit huis is een heerlijke plek om te ontspannen en het comfort wordt daar nog meer verhoogd door de open haard. Niet alleen de woonkamer zelf wordt daardoor aangenaam verwarmd, maar ook het aparte zitje bij het raam. 

Vooral dat plekje is zo leuk om je even heerlijk terug te trekken met een boek en een lekker warm drankje. Op die manier is het heerlijk overwinteren in dit huis! 

Wat ook bijzonder fraai is om te zien, is het raam aan de rechterkant dat uitzicht biedt over de landerijen. Door de vorm is het haast een levend schilderij geworden!

Vanboven

Met een blik vanboven op het zitje sluiten we dit Ideabook af. Zie jij jezelf hier al zitten? Naast de open haard is er ook een centrale verwarming aanwezig in de vorm van warme lucht die aangenaam uit de vloer komt. Zo kom je dus de winter met de benen omhoog lekker door! Wij zien het wel zitten.

←  naar portfolio –

Scroll naar boven