Project – Ontwerp nieuwbouw exterieur & interieur in Elst NL

←  naar portfolio –

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
Deze opdrachtgevers heb ik ontmoet in een keukenwinkel waar ik regelmatig ingehuurd werd voor klanten met bijzondere wensen. Toen ik de keuken voor hen ontwierp vroeg ik bij het zien van hun nieuwbouwplannen: “Zijn jullie tevreden met het ontwerp van de woning?”.

Dit vroeg ik omdat ze zelf van ‘modern’ hielden en hun woning klassiek ontworpen was. “Nee, maar dit kan niet anders omdat omdat het een jaren 30 wijk is”, zeiden ze. Ik vroeg: “Mag ik een voorstel doen?”. Ondertussen staat er bijzondere ‘out of the box’ woning volledig naar hun wensen en de plannen lagen bij de gemeente met de vermelding dat het ook anders kan 🙂

Het is een bijzonder gebouw geworden dat de aandacht trekt in de jaren 30-wijk. De enorme vide aan de achterzijde met de hoge glaspartijen zorgt voor een zee van licht terwijl de voorzijde een soort kunst-object is geworden. Een vloer van hout loopt vanaf de voordeur dwars door de woonkamer voorzien van een giet-vloer en loopt door tot in het achterste gedeelte van de, door mij ontworpen tuin. Het houten looppad tussen de woonkamer en de keuken spiegelt zich in het plafond als een glazen loopgedeelte tussen de slaapkamers en de badkamer wat voor een sterke ruimtelijkheid en een mooie architectuur zorgt.

Vanuit de badkamer kijkt men door de vide naar beneden richting de woonkamer en richting de tuin door de hoge glazen pui.

De staalconstructie om het linker- en rechtergedeelte van de glazen hal boven te versterken ‘steken’ van het interieur door naar buiten en fungeren hier als glazen afdak aan de voorzijde en als een design-element in de achtertuin.

Reacties zijn gesloten.