Project – Appartement Mahler

←  naar portfolio –

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Op de Zuidas in Amsterdam staat het MAHLER 900 gebouw met prachtige uitzichten. De opdrachtgevers kwamen bij me via mijn web-site met de vraag om het volledige interieur in een eenheid te ontwerpen in mijn typische stijl en deze te begeleiden van A tot Z.

Buiten de draagmuren zijn in dit nieuwbouwproject alle muren verplaatst om de ruimtelijkheid te vergroten. De hal en de badkamer zijn in één geheel betrokken bij de woonkamer. De badkamer is een onderdeel geworden van de woonkamer maar dit is niet storend omdat deze niet op een badkamer lijkt. De ruimtelijkheid wordt door deze oplossing enorm versterkt. Het parket van de woonkamer loopt door tot tegen de spiegel-douchewand in de ‘badkamer’ waardoor er nog eens een extra dieptewerking ontstaat. Het wastafel-meubel op maat ontworpen hangt als ware in de woonkamer en is een verlengde van de boekenkast. Geen storende buizen eronder, deze lopen in de bergruimte erachter. De ‘badkamer’ en de hal kunnen afgesloten worden met schuifwanden met een dubbele functie als boekenkast.

De draagmuren tussen de boekenkast op maat en de woonkamer zijn omkleed met kastwerk zodat de woonkamer optisch ruimtelijker wordt. Hadden de draagmuren blijven staan, dan had de woonkamer op deze plaats optisch lijken te stoppen. Maar door deze draagmuren te bekleden (met kastwerk) lijkt de woonkamer pas te beëindigen bij de boekenkast. Deze beklede kolommen met deuren van 15cm dikte lopen als wand op dezelfde lijn door in de keuken waar de kasten met de apparatuur gedeeltelijk uit de wand komen wat de ruimtelijkheid weer versterkt. Daarnaast zorgt dit voor een speciaal effect en de keukenkasten worden op deze manier een mooie en speelse meubel-wand.

Het werkblad van het keukeneiland dat 60cm oversteekt richting de eettafel heeft maar een 1cm dikte op het uiteinde, hierin is een aluminium constructie verwerkt geïnspireerd door een vliegtuig-vleugel om dit op te kunnen vangen. Een enorme moeilijke opgave maar het is gelukt! Het effect is écht gaaf, het lijkt onbegrijpelijk dat het ‘werkblad’ niet breekt 🙂

De opdrachtgever zit in de reclamewereld en heeft de volgende slogan voor mij bedacht:

bbb bijzonder by bart

Reacties zijn gesloten.