Ontwerp nieuwbouwvilla Noord Brabant

←  naar portfolio –

Voorheen stond er op deze plaats van de villa een typische jaren 70-woning. Eigenlijk was het de opdracht om dit interieur te moderniseren naar een hedendaagse moderne woning. Maar zoals altijd stelde ik eerst voorstellen voor met de gedachte: Stel dat ik zelf deze woning zou aanschaffen, wat zou ik hier zelf mee doen?

Toen ik naast twee renovatie-ontwerpen het nieuwbouw-ontwerp presenteerde kreeg ik de opmerking: “Maar dit was toch niet de opdracht?”. Toch was de keuze snel gemaakt 🙂

De stijl van het ontwerp is een vergrootte versie van een woning dat ik eerder voor mijzelf ontworpen had. Sterke horizontale belijningen en een spel van aslijnen en doorzichten in de juiste verhoudingen. Het is een split-level ontwerp waarbij de woonkamer op ca 1,5 meter hoogte ligt waardoor er een magnifiek uitzicht is over de tuin. Het split-level ontwerp zorgt tevens voor spectaculaire horizon- en verticale doorzichten in het interieur dat in één geheel samenvloeit met het exterieur. De villa heb ik ontworpen als een soort boetseerwerk, als een object waarbij de ramen als glazen ‘vliezen’ tussen het in- en exterieur zitten. Deze oplossing versterkt enorm de ruimtelijkheid en brengen de verschillende binnen- en buitenruimtes als een eenheid bij elkaar.

Homify International bestempelde deze woning als één van de mooiste woningen van Nederland.

Tekst Homily International:

We nemen je mee naar een villa als geen andere. Met recht mogen we spreken over een mega-villa die onze stoutste dromen doet verbleken. 

Het project is zo fantastisch opgezet door Bart van Wijk Interieurarchitectuur dat we met open mond rondkijken. 

Dit bureau heeft deze vrijstaande woning in de bossen van Brabant met veel smaak en inzicht gerealiseerd waardoor dit architectonisch juweel tot stand kon komen. We hebben echt niets te veel gezegd wanneer we stellen dat dit één van de mooiste huizen van Nederland is. 

Graag nemen we je mee voor een wandeling door de mega-villa en over het immense stuk land dat daar omheen ligt. 

Bart van Wijk Interieurarchitectuur staat bekend om zijn totaalontwerpen en adviserende rol bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het is een bureau met veel ervaring en een opvallend goede smaak.

←  naar portfolio –

Scroll naar boven