Verbouwing villa met nieuwbouw zwembad

←  naar portfolio –

Verbouwing villa met een nieuwbouw zwembad.

Dit project is in 2004-2005 gerealiseerd en is in verschillende magazines waaronder Eigen huis & interieur en OBJECT INTERNATIONAL in verschillende talen.

Omdat ik geen trends probeer te volgen is het project nog altijd Up-to-Date. Ik beschouw het als een groot geluk dat ik, na mijn start als zelfstandige in 2001, al dergelijke projecten mocht ontwerpen en opvolgen.

De opdracht was om, van een typische jaren-70 woning met antieke meubelen en schrootjes tegen de plafonds, een modern verhaal te maken voorzien van de nieuwste technische snufjes.  

Daarnaast werd me gevraagd om een nieuwbouw binnenzwembad, de tuin en een re-styling van de woning te ontwerpen tot één geheel.

In de bestaande woning zijn muren afgebroken en sleuven gemaakt om de verschillende kamers bij elkaar te betrekken en een sterke ruimtelijkheid te creëren met spannende aslijnen en doorzichten.

In de nieuwe situatie met de open geschakelde ruimtes zweeft een open haard centraal tussen het kantoor, de woonkamer en de eetkamer. Deze haard is opgebouwd met drie blokken waarvan de af- en aanvoer in de muren ernaast verborgen zitten.

De wand van de entreehal is bekleed met houten panelen waarvan de nerfrichtingen horizon en verticaal lopen. Deze houten wand loopt richting het zwembad door en via een sleuf de eetkamer in waarin verborgen deuren verscholen zitten.

De hal, richting het zwembad, is volledig opgetrokken uit heldere en niet transparante glazen panelen waarachter o.a. de fitnessruimte, de badkamer aangrenzend met de slaapkamer, met zicht op de tuin gesitueerd zijn. Glazen schuifwanden van de dressing in de slaapkamer dienen tevens als doorgang naar de badkamer.

Ook de vloer van de hal naar het zwembad is volledig van glas. Het idee hierachter was om de transparantie van het water in het zwembad na te bootsen. Onder deze glazen vloer liggen witte Carrara marmeren steentjes waarvan de vloer van de woning bekleed is.

Het zwembad is voorzien van een bar met sleuven in de buitenmuur. Dit geeft een sleutelgat effect, vanuit de bar kan men wel naar buiten kijken maar niet Vice Versa. Bij de bar in de woonkamer en in de muur tussen de entreehal en de woonkamer komen deze sleuven terug.

Alles in dit interieur is op de millimeter op maat ontworpen en de schilderijen zijn van mijn hand. De Domotica, het deur-slot met vingerafdruk en alle apparatuur van Bang & Olufsen dat zelfs in het toilet terugkomt, zijn geleverd en geplaatst door Beeld en klankstudio Van Havere. Een firma waar ik zelf zes maanden gewerkt heb.

←  naar portfolio –

Reacties zijn gesloten.