Project – Verbouwing met nieuwbouw overdekt zwembad in Meer België

←  naar portfolio –

Meer-a
Meer-b
Meer-c
Meer-d
Meer-e
Meer-f
Meer-g
Meer-h
Meer-i
Meer-j
Een project van vijftien jaar geleden maar nog altijd ‘Up to date’ door de internationale stijl. Hans Fonk van het magazine OBJEKT heeft het interieur gefotografeerd en het is in verschillende landen gepubliceerd. Voorheen was de villa een typische verouderde Belgische jaren 70-villa.

De wens van de opdrachtgevers was om hiervan een modern gebouw met interieur te maken met een nieuwbouw zwembad-gedeelte.

In het bestaande gedeelte heb ik een sterke ruimtelijkheid kunnen creëeren door verschillende kamers met elkaar te verbinden middels sleuven en nissen in de muren. Een wand is bij de eettafel volledig bekleed met hout die door een smalle sleuf in de muur richting de entreehal en richting het zwembad doorgetrokken om een eenheid met de verschillende ruimtes te creëeren. Een sleuf met drie kubussen zwevend hiertussen gehangen die als haard fungeren zorgen ervoor dat de woonkamer, de eetkamer en het kantoor met elkaar verbonden worden.

In het nieuwbouwgedeelte loopt er een hal volledig van glas richting het zwembad om al in contact te komen met de transparantie van het water. Onder de glazen vloeren liggen lava-steentjes die terugkomen in de open haard volledig op maat. De opdrachtgevers vroegen: “Bart, is dit veelvuldige gebruik van het glas het geld wel waard?”. Achteraf zeiden ze dat ze iedere keer met een glimlach en met een WOW-gevoel naar het zwembad liepen 🙂

Mijn typerende stijl van aslijnen en doorzichten komen overal in dit interieur terug en al het meubilair is tot op de millimeter op maat ontworpen. Ook de schilderijen zijn van mijn hand.

Reacties zijn gesloten.