Project – Ontwerp nieuwbouwvilla Noord Brabant

←  naar portfolio –

Bart van Wijk Verbouwing met nieuw zwembad
Bart van Wijk Verbouwing met nieuw zwembad
N BR 3
N BR 4
N BR 5
N BR 6
N BR 7
N BR 8
N BR 9
N BR 10
Voorheen stond er op deze plaats van de villa een typische jaren 70-woning. Eigenlijk was het de opdracht om dit interieur te moderniseren naar een hedendaagse moderne woning. Maar zoals altijd stelde ik eerst voorstellen voor met de gedachte: Stel dat ik zelf deze woning zou aanschaffen, wat zou ik hier zelf mee doen?

Toen ik naast twee renovatie-ontwerpen het nieuwbouw-ontwerp presenteerde kreeg ik de opmerking: “Maar dit was toch niet de opdracht?”. Toch was de keuze snel gemaakt 🙂

De stijl van het ontwerp is een vergrootte versie van een woning dat ik eerder voor mijzelf ontworpen had. Sterke horizontale belijningen en een spel van aslijnen en doorzichten in de juiste verhoudingen. Het is een split-level ontwerp waarbij de woonkamer op ca 1,5 meter hoogte ligt waardoor er een magnifiek uitzicht is over de tuin. Het split-level ontwerp zorgt tevens voor spectaculaire horizon- en verticale doorzichten in het interieur dat in één geheel samenvloeit met het exterieur. De villa heb ik ontworpen als een soort boetseerwerk, als een object waarbij de ramen als glazen ‘vliezen’ tussen het in- en exterieur zitten. Deze oplossing versterkt enorm de ruimtelijkheid en brengen de verschillende binnen- en buitenruimtes als een eenheid bij elkaar.

Homify International bestempelde deze woning als één van de mooiste woningen van Nederland.

Reacties zijn gesloten.