personalia

Als Nederlander woon ik met mijn Belgische gezin op de grens in België tussen Rotterdam en Antwerpen. Graag geef ik een stukje uitleg waarom ik ontwerp en wat mijn drijfveer is:

Ik ben ontwerp & vormgever in hart en nieren en groeide op met potlood en papier. Mijn vrienden tekende dingen na, ik verzon mijn eigen creaties: Boten, auto’s, graffiti’s, huizen enzovoort.

Op mijn 14de startte ik met mijn studie’s in de creatieve sector. De eerste studie was een opleiding in Antwerpen, tegenwoordig het CAMPUS CADIX genaamd. Een studie van zes jaar waarin o.a. de vakken fotografie, reclame, schilderen, etalage en publiciteits-tekenen aan bod kwamen. De bekende kunstenaar Jan Fabre heeft deze zelfde studie gevolgd.

Na deze opleiding volgde ik voor vijf jaar, na een strenge selectie en een toelatingsexamen, de ‘Design Academie’ in Eindhoven en koos voor de richting ‘automotive design’ met als hoofddocent de bekende Belgische ontwerper Axel Enthoven. Schilderlessen heb ik op deze opleiding gekregen van o.a. Teun Hocks. Internationaal bekend en één van mijn inspiratiebronnen.

Na een stage van zes maanden op de ‘European Design Centre’ van G.E. (General Electric) in Bergen op Zoom waar ik auto’s en producten ontwierp ben ik uiteindelijk beland in de architectuur.

Een beetje raar misschien omdat ik hier geen opleiding voor gevolgd heb maar uiteindelijk gaat alles in de ontwerp-wereld om de visie. Het ontwerpen en realiseren van bijzondere interieur- én exterieur-architectuur is in mijn ogen het mooiste beroep dat er bestaat. Het WOW-gevoel dat hiermee opgewekt kan worden geeft me een ‘kick’.

Ik boetseer met architectuur en probeer een ruimtelijk beeld te creëeren met een lijnenspel van aslijnen en spannende doorzichten. In tegenstelling tot veel van mijn collega-concurrenten houd ik het de ‘styling’ voor het laatst en trend’s volg ik niet op, ik vermijd ze zelfs liever. De spannende architectuur, de samensmelting van het maatwerk tot op de millimeter, het materiaal- en kleurgebruik en het verlichtingsplan zorgen bij elk project voor een uniek en spannend geheel.

Één van mijn laatst ontworpen woningen (ontwerp nieuwbouwvilla Noort Brabant) is bestempeld door ‘Homify International’ als één van de mooiste huizen van Nederland. Een woonprofessional van ‘EDHA interieur’ uit Amsterdam zei, bij het zien van het project ‘Verbouwing grachtenpand Amsterdam’: “Dit interieur mag nooit meer afgebroken worden” en Toon Thijssen, de eigenaar van het bekende magazine ‘The Art of Living’ zei, toen hij op bezoek was in dit zelfde project: “Als je dit kunt dan ben je een grote”. Dit soort uitspraken geven me de motivatie om elke keer weer een stap verder te gaan.

Klik voor vergroting

Reacties zijn gesloten.